Në 26 mars 2021, SCiDEV organizoi debatet e fazës së tretë ose gjysëmfinale të përballjes mes 6 universiteteve. Në fillim u hodh shorti online ku ishin të pranishëm 6 skuadrat që kishin kaluar fazën e dytë, 12 mentorët, si edhe anëtarët e jurisë dhe stafi i SCiDEV. Sipas shortit përballjet ishin si më poshtë:

  • Debati 1 Fakulteti Ekonomisë, Universiteti i Tiranës vs Universiteti Luarasi
  • Debati 2 Universiteti Marin Barleti vs Universiteti Europian i Tiranës
  • Debati 3 Fakulteti i Histori Filologjisë, Universiteti i Tiranës vs Fakuleti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës

Më pas u zhvilluan përballjet në secilin debat online përmes platformës Zoom ku studentët debatuan rreth tematikave të debatit dhe sipas formatit për të cilin ishin trajnuar.

Debatet e plota për secilën përballje gjenden në links më poshtë:

Përmes vlerësimit me pikë u bë dhe renditja e skuadrace. Rezultatet e plota dhe të detajuara i gjeni këtu.

Skuadrat finaliste janë:

Fakulteti Ekonomisë, Universiteti i Tiranës vs Universiteti Marin Barleti

Për pikët specifike dhe renditjen, shihni video.