U përmbyll me sukses faza e parë e përballjeve të rangut institucional ku tanimë kemi 14 skuadra fituese. SCiDEV organizoi 14 debatet instituicionale të Edicionit të Tretë të Debatit Universitar në kuadrin e projektit të “Programit Kombëtar të Debatit Rinor për Modelin e Zhvillimit Social dhe Ekonomik të Shqipërisë” që mbështetet nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë. Pjesëmarrja dhe qasja e këtij viti ka qenë mjaft aktive ku studentët kanë dëshmuar një përgatitje të lartë dhe një entuziasëm. Pas dy vitesh pandemi disa prej debateve janë zhvilluar në prani fizike duke gjallëruar auditoriumet universitare.

14 skuadrat përfaqësuese janë si më poshtë:

INSTITUCIONI Skuadra përfaqësuese
UNIVERSITETI ALEKSANDËR MOISIU, DURRËS Lider/e: Kristina Lata

Skuadra e përbërë nga folësit: Andrean Ibrahimi, Daniel Dragjoshi, Anita Paramoni

 

UNIVERSITETI BUJQËSOR I TIRANËS Lider/e: Xhizela Agolli

Skuadra e përbërë nga folësit: Ardi Kallamoqi,Xhekjona Dokaj, Eva Hida

FAKULTETI I SHKENCAVE SOCIALE, UNIVERSITETI I TIRANËS Lider/e:  Eranda Zorba

Skuadra e përbërë nga folësit: Xhesika Maçi,Benard Babaj, Valmir Visha

FAKULTETI I EKONOMISË, UNIVERSITETI I TIRANËS Lider/e:  Xhelo Mile

Skuadra e përbërë nga folësit: Denada Paturri, Neada Dora, Laert Jaupaj

FAKULTETI I DREJTËSISË, UNIVERSITETI I TIRANËS Lider/e: Zhaklin Meçe

Skuadra e përbërë nga folësit: Sindi Çaushi, Endi Kalemaj, Kostandino Rroga

FAKULTETI I HISTORISË DHE FILOLOGJISË, UNIVERSITETI I TIRANËS Lider/e: Xhoana Selimaj

Skuadra e përbërë nga folësit: Lili Doda , Vasiljano Buba, Xhoana Sharku

INSTITUTI I STUDIMEVE EUROPIANE, UNIVERSITETI I TIRANËS Lider/e:  Paola Serjanaj

Skuadra e përbërë nga folësit: Marinel Prenga, Erina Cani, Hair Zeko

UNIVERSITETI EUROPIAN I TIRANËS Lider/e: Ania Sauku

Skuadra e përbërë nga folësit: Lulezim Tafaj,Eneda Sala, Rafaela Mborja

UNIVERSITETI MESDHETAR I SHQIPËRISË Lider/e: Enri Koçi

Skuadra e përbërë nga folësit: Orsilda Pira,Elma Isufi,Desara Gashi

UNIVERSITETI MARLIN BARLETI Lider/e: Koi Barbullushi

Skuadra e përbërë nga folësit: Arjan Ruci,Jurgen Spaho ,Denis Ndoci

UNIVERSITETI LUARASI Lider/e: Iris Dajti

Skuadra e përbërë nga folësit: Stela Llozana, Enisa Bundo, Kristi Mucmata

UNIVERSITETI ISMAIL QEMALI, VLORË Lider/e: Kristaq Ciko

Skuadra e përbërë nga folësit: Hysnie Muhametaj, Tedi Gusha, Brunilda Memalli

UNIVERSITETI LUIGJ GURAKUQI,SHKODËR Lider/e:  Loreta Çermeli

Skuadra e përbërë nga folësit: Ardit Frroku, Edona Talani, Saimira Bajraku

UNIVERSITETI FAN NOLI, KORÇË Lider/e:  Krenar Myrteza

Skuadra e përbërë nga folësit: Anisa Rapi, Xhimi Malkollari, Gloria Nure