Gjatë së shtunës datë 16/04/2022 SCiDEV në kuadër të Programit Kombëtar të Debatit Rinor për Modelin e Zhvillimit Social dhe Ekonomik të Shqipërisë i cili mbështetet nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë SCiDEV zhvilloi përballjet e fazës së dytë me 14 skuadrat përfaqësuese ku në fillim u hodh shorteu për përcaktimin e përballjeve dhe më pas u zhvilluan përballjet sipas rradhës në një ditë maratonë. Përballjet e forta dhe të mirëstrukturuara e me shumë emocione sollën 7 skuadrat fituese të mëposhtme. Rezultatet e detajuara për secilin debat me temat e përballjeve të skuadrave dhe të liderëve e gjeni Këtu.

INSTITUCIONI Skuadra përfaqësuese
FAKULTETI I SHKENCAVE SOCIALE, UNIVERSITETI I TIRANËS Lider/e:  Eranda Zorba

Skuadra e përbërë nga folësit: Xhesika Maçi,Benard Babaj, Valmir Visha

FAKULTETI I DREJTËSISË, UNIVERSITETI I TIRANËS Lider/e: Zhaklin Meçe

Skuadra e përbërë nga folësit: Sindi Çaushi, Endi Kalemaj, Kostandino Rroga

FAKULTETI I HISTORISË DHE FILOLOGJISË, UNIVERSITETI I TIRANËS Lider/e: Xhoana Selimaj

Skuadra e përbërë nga folësit: Lili Doda , Vasiljano Buba, Xhoana Sharku

UNIVERSITETI EUROPIAN I TIRANËS Lider/e: Ania Sauku

Skuadra e përbërë nga folësit: Lulezim Tafaj,Eneda Sala, Rafaela Mborja

UNIVERSITETI MESDHETAR I SHQIPËRISË Lider/e: Enri Koçi

Skuadra e përbërë nga folësit: Orsilda Pira,Elma Isufi,Desara Gashi

UNIVERSITETI  BARLETI Lider/e: Koi Barbullushi

Skuadra e përbërë nga folësit: Arjan Ruci,Jurgen Spaho ,Denis Ndoci

UNIVERSITETI ISMAIL QEMALI, VLORË Lider/e: Kristaq Ciko

Skuadra e përbërë nga folësit: Çajup Shehaj, Tedi Gusha, Blerina Canaj

 

Për të ndjekur debatet online:

Debati 1

Instituti i Studimeve Europiane   vs  Universiteteti Barleti. Mund ta ndiqni : Këtu:

Debati 2

Fakulteti i Histori-Filologjisë Vs Universiteti Luarasi. Mund ta ndiqni Këtu:

Debati 3

Fakulteti i Shkencave Sociale  UT  Vs  Universiteti Fan Noli Korçë. Mund ta ndiqni Këtu:

Debati 4

Universiteti Ismail Qemali Vlorë Vs Universiteti Luigj Gurakuqi Shkodër. Mund ta ndiqni Këtu:

Debati 5

Universiteti Europian i Tiranës Vs Universiteti Aleksandër Moisiu Durrës. Mund  ta ndiqni Këtu:

Debati 6

Fakulteti i Ekonomisë/Ut vs Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë Mund ta ndiqni Këtu:

Debati  7

Fakulteti i  Drejtesise, UT vs Universiteti Bujqesor i Tiranes . Mund ta ndiqni Këtu: