Debate & Aktivitete

SCiDEV lançon Edicionin V të Debatit Universitar

SCiDEV lançon Edicionin V të Debatit Universitar

Në kushtet kur Shqipëria është në procesin e negociatave për anëtarësim, nevojitet që universitetet si prodhues të kërkimit shkencor dhe dijes dhe studentët si profesionistë të rinjë të përfshihen në mënyrë aktive në debatin për politikat zhvillimore të nevojshme që...

read more
Nis Edicioni III i Fushatës “Nga Fjala Tek Veprimi”

Nis Edicioni III i Fushatës “Nga Fjala Tek Veprimi”

SCiDEV mbajti takimin e parë hapës të Fushatës “Nga Fjala Tek Veprimi”, me prezencën e mentorëve dhe të rinjve të programit. Fushata “Nga Fjala Tek Veprimi” është një program i implementuar nga SCiDEV prej 3 vitesh, i cili u mundëson studentëve pjesëmarrës në...

read more
Gjysmëfinalja e Edicionit IV të Debatit Universitar

Gjysmëfinalja e Edicionit IV të Debatit Universitar

Më 2 maj, SCiDEV zhvilloi gjysmëfinalen e Edicionit IV të Debatit Universitar. Ky aktivitet u mbajt në kuadër të Laboratorit të Debatit Universitar-Nga Fjala Tek Veprimi, pjesë e Programit Kombëtar të Debatit Rinor për Modelin e Zhvillimit Social dhe Ekonomik të...

read more

Thirrje për Menaxher/e të rrjeteve sociale

Qendra “Shkencë dhe Inovacion për Zhvillim" (SCiDEV është një organizatë jofitimprurëse dhe jopartiake e cila synon të mbështesë dhe inkurajojë zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik dhe social si dhe të mbështesë demokratizimin e vazhdueshëm në Shqipëri dhe në rajon. Për...

read more
Youth Led Digital Rights Talk: Integriteti në erën digjitale

Youth Led Digital Rights Talk: Integriteti në erën digjitale

Më 9 dhjetor u mbajt sesioni i tretë dhe përmbyllës i Youth Led Digital Rights Talk i titulluar “Integriteti në erën digjitale”, kuadër të projektit në Tirana Digital Rights Festival, i realizuar në kuadër të programit Tirana Kryeqyteti Evropian i Rinisë 2022 me...

read more
Youth Led Digital Rights Talk: Privatësia në erën digjitale

Youth Led Digital Rights Talk: Privatësia në erën digjitale

Më 21 nëntor të rinjtë pjesëmarrës të Tirana Digital Rights Festival mbajtën sesionin e tyre të Youth Led Digital Rights Talk të titulluar “Privatësia në erën digjitale”. Tirana Digital Rights Festival është projekt i cili realizohet në kuadër të programit Tirana...

read more

Thirrje për shprehje interesi për studentët LABORATORI I DEBATIT UNIVERSITAR-NGA FJALA TEK VEPRIMI EDICIONI IV  Konteksti Qendra Shkencë dhe Inovacion për Zhvillim (SCiDEV) lançon për të katërtin vit rradhaz Laboratorin e Debatit Universitar-Nga Fjala tek Veprimi,...

read more
Programi i mentorimit digjital

Programi i mentorimit digjital

Në kuadër të projektit Tirana Digital Rights Festival, SCiDEV nisi në datat 7, 8 dhe 10 tetor, Programin e Mentorimit Digjital, me të rinjtë pjesëmarrës të projektit. I konceptuar si një hapësirë virtuale njohjeje me mentorët dhe konceptet kyçe, programi pati tre...

read more

Debati Universitar III-Faza Finale

Më 21 qershor 2022 Laboratori i Debatit Universitar  shënjoi finalizimin e një edicioni të tretë emocionues ku pas dy viteve pandemie ky vit ka ofruar debate që kanë gjallëruar auditoret me argumenta e komunikim cilësor nga 150 studentë  në 14 institucione të shtrira...

read more

Debati Universitar III-Përballjet e Fazës Gjysmëfinale

  Rrugëtimi i Debatit Universitar është në kilometrat e fundit ku më 03 qershor 2022 u mbajtën përballjet e fazës gjysmëfinale në kuadër  të Projektit të Programit Kombëtar të Debatit Rinor për Modelin e Zhvillimit Social dhe Ekonomik të Shqipërisë mbështetur...

read more

Debati Universitar III- Përballjet e fazës Çerekfinale

Në  29 prill 2022  SCiDEV organizoi çerekfinalet  me debatet e përballjeve direkte mes universiteteve ku në këtë fazë përballjet qenë në mënyrë fizike e shumëpritur pas dy vitesh pandemie ku një pjesë e madhe e tyre janë zhvilluar online. Për përcaktimin e rradhës dhe...

read more

Debati Universitar III- Përballjet Maratonë

  Gjatë së shtunës datë 16/04/2022 SCiDEV në kuadër të Programit Kombëtar të Debatit Rinor për Modelin e Zhvillimit Social dhe Ekonomik të Shqipërisë i cili mbështetet nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë SCiDEV zhvilloi përballjet e fazës së dytë me 14...

read more

Sesion Trajnimi për 14 skuadrat fituese të fazës së parë

Në kuadër të përgatitjes për fazën e dytë të debatit përgjatë ditës së shtunë 02/04/2022 u zhvilluan sesionet e rradhës për trajnimin e tyre për përforëcimin e elementëve të debatimit si edhe për të reflektuar mbi pikat më pak të forta të paraqitura gjatë fazës së...

read more

Rrjeti ALUMNI si pjesë e debateve universitare

Gjatë zhvillimit të fazës së parë në përballjet në rang institucioni instituicionale të Edicionit të Tretë të Debatit Universitar në kuadrin e projektit të “Programit Kombëtar të Debatit Rinor për Modelin e Zhvillimit Social dhe Ekonomik të Shqipërisë” që mbështetet...

read more

Studentët e Fakultetit të Drejtësisë- Universiteti i Tiranës debatojnë rreth temës “Ngadalësimi i procesit të integrimit europian rrit mundësitë për një regjim autokratik në Shqipëri” me një debat të mirëstrukturuar

Debati në  Fakultetin e Drejtësisë  ishte debati i  dymbëdhjetë  i zhvilluar deri më tani. Ai u zhvillua fizikisht në ambientet e fakultetit. SCiDEV organizoi këtë debat instituicional të Edicionit të Tretë të Debatit Universitar në kuadrin e projektit të “Programit...

read more

Studentët e Universitetit Bujqësor të Tiranës debatojnë rreth temës “Për të rritur produktivitetin biznesi shqiptar duhet të investojë në burime njerëzore dhe jo në teknologji” në një debat mjaft cilësor

Debati në  Universitetin Bujqësor ishte debati i  njëmbëdhjetë  i zhvilluar deri më tani. Ai u zhvillua fizikisht në ambientet e universitetit. SCiDEV organizoi këtë debat instituicional të Edicionit të Tretë të Debatit Universitar në kuadrin e projektit të “Programit...

read more

Studentët e Universitetit “Fan S.Noli” Korçë debatojnë rreth temës ‘‘Për të rritur produktivitetin biznesi shqiptar duhet të investojë në burime në njerëzore dhe jo në teknologji” në një debat shumë cilësor

Debati në Universitetin “Fan S.Noli” Korçë ishte debati i nëntë i zhvilluar deri më tani. Ai u zhvillua në një event hibrid. SCiDEV organizoi këtë debat instituicional të Edicionit të Tretë të Debatit Universitar në kuadrin e projektit të “Programit Kombëtar të...

read more

Studentët e Fakultetit të Ekonomisë – Universiteti i Tiranës debatojnë rreth temës ‘Ushtrimi i të drejtës së votës nga diaspora shqiptare përmirëson kulturën demokratike në Shqipëri’ në një debat të ethshëm

Debati në  Fakultetin e Ekonomisë ishte debati i tetë  i zhvilluar deri më tani. Ai u zhvillua fizikisht në ambientet e fakultetit. SCiDEV organizoi këtë debat instituicional të Edicionit të Tretë të Debatit Universitar në kuadrin e projektit të “Programit Kombëtar të...

read more

Studentët e Fakultetit të Histori-Filologjisë/Universiteti i Tiranës debatojnë rreth temës mjaft aktuale “Ushtrimi i të drejtës së votës nga diaspora shqiptare përmirëson kulturën demokratike në Shqipëri “ me një debat tejet cilësor

Debati në  Fakultetin e Histori-Filologjisë ishte debati i pestë  i zhvilluar deri më tani. Ai u zhvillua online përmes platformës zoom. SCiDEV organizoi këtë debat instituicional të Edicionit të Tretë të Debatit Universitar në kuadrin e projektit të “Programit...

read more

Studentët e Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë debatojnë rreth temës “Për të rritur produktivitetin biznesi shqiptar duhet të investojë në burime në njerëzore dhe jo në teknologji” me një debat model

  Debati në  UMSH ishte debati i katërt i zhvilluar deri më tani. Ai u zhvillua fizikisht në ambientet e Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë.  SCiDEV organizoi këtë debat instituicional të Edicionit të Tretë të Debatit Universitar në kuadrin e projektit të...

read more

Trajnimet e mënyrës së debatimit

Gjatë muajit janar u realizuan trajnimet e debatimit për 120 studentë  nga 14 institucionet pjesëmarrëse në debatin universitar në edicionin e tretë. Sesionet u zhvilluan në grupe të vogla me 2-4 skuadra për t’ua bërë më të mundshëm komunikimin dhe mundësinë për të...

read more

Impakti i COVID-19 në arsimin e lartë në Shqipëri

SCiDEV, bazuar në përvojën e krijuar dhe në interesin e ngjallur nga universitetet, pedagogët dhe studentët gjatë edicionin të parë “Laboratori i debatit mbi integrimin europian në auditorët universitare’ (2019-2020), mbështetur nga Fondacioni për Shoqëria e Hapur për...

read more