Arsimi, baza për një shtet të zhvilluar!

Arsimi, baza për një shtet të zhvilluar!

Dr. Petrina Broka Ky shkrim në blog merr shkas nga marrja pjesë në Javën Ndërkombëtare të zhvilluar nga Universiteti i Westminster, në Londër. Një eksperiecë kjo shumë e bukur, e cila u mundësua nga një bashkëpunim ndërmjet Universitetit të Tiranës dhe këtij...
Vëllai i madh dhe shqiptarët e vegjël

Vëllai i madh dhe shqiptarët e vegjël

Kristaq Ciko Panem et circenses, e thënë në latinisht ndoshta nuk na thotë asgjë, ama nëse e përkthejmë në shqip atëherë na del një shprehje e njohur të cilën e kemi hasur shpesh në retorikën e politikanëve shqiptarë, por edhe në panele të ndryshme televizive sa herë...
Gjithë sy e veshë sepse mjedisi je vetë ti!

Gjithë sy e veshë sepse mjedisi je vetë ti!

Prof. Asoc. Dr. Holta Heba Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë Rritemi dhe veprojmë çdo ditë në disa kushte të caktuara, të cilat mund të jenë gjeografike, kulturore, natyrore dhe shoqërore. Hapësira ku jetojmë është e ndërlidhur fort me vetë shqisat tona si dhe me...