Perceptimi i korrupsionit dhe si mund të parandalohet

Perceptimi i korrupsionit dhe si mund të parandalohet

Msc. Endi Kalemaj, ALUMNI Korrupsioni është një fenomen i cili ndodhë dhe prekë pothuajse cdo shtetë, si shtetet me ekonomi të zhvilluarn ato në zhvillim dhe shtetet e pazhvilluara ekonomikisht ajo varet nga disa fakotrë të cilët ndikojn sëbashku si, zhvillimit...
Konsumerizëm & Postmodernizëm

Konsumerizëm & Postmodernizëm

Abel Brahusha  Perceptimi ynë mbi realitetin njeh dy elementë që formësojnë botëkuptimin dhe qasjen tonë ndaj jetës: materialen dhe shpirtëroren. E para mbush boshllëkun shpirtëror ndërsa e dyta kërkon materialen si mjet lidhës për t’u vetëmbushur. Këto dy...
Arsimi, baza për një shtet të zhvilluar!

Arsimi, baza për një shtet të zhvilluar!

Dr. Petrina Broka Ky shkrim në blog merr shkas nga marrja pjesë në Javën Ndërkombëtare të zhvilluar nga Universiteti i Westminster, në Londër. Një eksperiecë kjo shumë e bukur, e cila u mundësua nga një bashkëpunim ndërmjet Universitetit të Tiranës dhe këtij...
Vëllai i madh dhe shqiptarët e vegjël

Vëllai i madh dhe shqiptarët e vegjël

Kristaq Ciko Panem et circenses, e thënë në latinisht ndoshta nuk na thotë asgjë, ama nëse e përkthejmë në shqip atëherë na del një shprehje e njohur të cilën e kemi hasur shpesh në retorikën e politikanëve shqiptarë, por edhe në panele të ndryshme televizive sa herë...